Klima bakımı cihazınızın yüksek verimde çalışmasını sağlarken aynı zamanda ekonomik anlamda tasarruf etmenize yardımcı olur. Klimanızın montaj işlemleri tamamlandıktan sonra kullanıma başlayabilir, her türlü sorunuz ve sorununuz için yetkili servisinizi arayabilirsiniz. Servisinize ulaşmanız gereken bir diğer husus ise bakım işlemleri ile ilgili olmalıdır. Belirli aralıklarla cihazınızın bakımını yaptırmalı ve böylece yaşayabileceğiniz sorunları minimuma indirebileceğinizi unutmamalısınız.
Yaşam alanlarınızı ısıtmak ve soğutmak için kullandığınız cihazlarınızı ihmal etmemeniz gerekiyor. Elektronik aletlerin özenli davranılmadığında büyük sorunlarla karşılaşabileceğini bilmeniz gerek. Bu nedenle klima bakımı dönemi geldiğinde aksatılmadan gerçekleştirilmesi gereken bir mevzu.
Klima bakımı yaz ve kış olmak üzere ikiye ayrılır. Mevsim geçişlerinde (ilkbahar ve sonbahar mevsiminde ) yapılması tavsiye edilir. Klima bakımı nasıl yapılır? sorusunun cevabını aşağıda bulabilirsiniz.
Ön panel üzerinde yer alan hava filtresinin temizliği oldukça önemlidir. Filtre çıkartılıp suyla temizlenebilir. Hafif tozlanmalarda elektrik süpürgesiyle temizliği yapılabilir. Soğuk su kullanılarak yapılan temizliklerde herhangi bir madde kullanılmamalıdır. Klimalar filtresiz çalıştırılmamalıdır.
Hava filtreleri temizlenmediği taktirde sağlık sorunları ile karşılaşılması kaçınılmazdır. Temizlenmeyen hava filtreleri, mekana toz ve mikrop yayacağı için üst solunum yolları hastalıklarından baş ağrısına kadar istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Unutmayın, sağlığınız için hava filtresi bakımı da yaptırmanız önemli.
Yılda sadece 2 kez bakım yaptırarak klimanızı sağlıklı ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz, ihmal etmeyin…